Megosztani valamit..

Sokak szerint nehéz megosztani valamit, mások észre sem veszik, és adnak, adnak, adnak. Akik szerint nehéz vagy ne érdemes: Mert minek adnám oda ingyen? El is adhatom! Úgysem fogadná el! Senkinek sem kell-dobjuk a szemétbe! Én is fizettem érte! Nekem nincs mit adnom! Sok ilyen és ehhez hasonló gondolatok, mondatok röppenek fel nap mint nap.. és igazuk is van sokszor, nem lehet vitatni.

Akik adnak pont az ellenkezőjét gondolják sokszor: Miért ne adnám ingyen? El nemigen adható, de lehet, hogy valaki boldog lenne, ha lenne neki! Igaz használt, régi de még mindig működik, jó állapotban van! És nekik is igazuk van a maguk módján .images (2) Hogy én mit gondolok??? Sokkal többünk van sokszor semmint gondolnánk, csak észre sem vesszük! Hogy mi igazolja ezt? Gondolj csak a legutóbbi költözésre, mennyi minden került elő “titkos, rejtett helyekről”, amikről már megfeledkeztél! Ingyen kéne mindent adni?? Természetesen nem. Jó hogyha pénzt tudunk csinálni dolgokból, amiket nem használunk.

DE ha van lehetőségünk vagy mert nem lehet eladni vagy mert nem akarjuk eladni akkor érdemes adni. Sokszor olyan dolgok, amiket mi már nem hasznimages (5)álunk, másokat még boldogabbá tennénk! Ilyen lehet gyerekruha, könyv, játékimages (4), nem használt konyhai eszközök, újabbra cserélt használati eszközök… Hányszor történik meg az, hogy lecseréljük a szobabútort, öröklünk  pár tárgyat, kicseréljük az ágyat, és a régit a pincébe és a padlásra menesztjük, azzal a felkiáltással, hogy jó lesz még valamire! És mennyi az esély, hogy elővesszük újra őket? Szerintem nem sok.. Minek őrizgetni a sok lim-lomot? De ami neked limlom, másnak  nagy segítség lehet! Te adtál/ adsz ajándékba dolgokat? Csak családon belül vagy kívül is?

Leave a comment